.
>>  Köy Tarhanası
       
Amasya'nın köylerinde buğday ve süzme yoğurttan yapılan bu tarhana, ülkemizin başka yörelerinde yapılan tarhanadan çok farklıdır.

 

Bizim köy tarhanamızın tadına bakmayan, tarhana çorbası içtiğini zanneder.

 

2-3 adet tarhanayı tencereye koyuyor, üzerine 3 su bardağı su ekleyip ocakta kaynatıyoruz.
Sarımsakları soyup havanda dövüyoruz, yağ tavasına tereyağını eritip sarımsakları biraz kavurup nanesini ekleyip ocaktan alıyoruz. Tuz ve pul biberini de atıp kaynayan tarhanaya boşaltıp karıştırıyoruz. Tarhanamız koyu olursa biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz.

 

Bu Tadı daha önce tatmadıysanız, Lezzetine ve tadına inanamayacaksınız.