.
>>  Köy Bulguru
       
Amasya'nın köylerinde buğday hasadından başlayan telaşın adıdır bulgur.

 

Her yıl, güz aylarında o yılki hasadın ürünü taze buğday taneleri ayıklama ve eleme işlemlerinin ardından kurulan büyük kazanlarda, odun ateşinde kaynatılır.

 

Bahçelerde veya beton dam üstüne serilen kilimler üzerinde kurutulur. Kurutma işlemi tamamen yaz güneşinde ve temiz ortamlarda yapılır.

Kurutma işlemi tamamlanan kaynatılmış buğdaylar geleneksel el değirmenlerinde, özel değirmen taşlarında öğütülür.

 

 Marketlerde satılan bulgurlar gibi değil kendi saf, doğal rengiyle, lifleriyle ve vitaminleri ile sizlere sunulmaktadır.

 

Bulgur var, bulgurcuk var.  Köy bulgurunun tadını bilen, bu tadı asla unutmaz.